INVITATIE PENTRU VOLUNTARI – FORMARE IN SANDWORK EXPRESIV® (LUCRUL EXPRESIV CU NISIP)

FORMARE IN SANDWORK (LUCRU EXPRESIV CU NISIP) PENTRU VOLUNTARI

 

Lucrul expresiv cu nisip (Sandwork Expresiv®) este o metoda transculturala si non-verbala de sprijin psihologic aplicabila in situatiile in care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil. Aceasta metoda se practica in mai multe tari datorita implicarii voluntarilor care sunt formati si supervizati de catre traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv (International Association for Expressive Sandwork – IAES).

invitatie1 invitatie3

Metoda in sine este o adaptare a Tehnicii Lumii a Margaretei Lowenfeld si a terapiei Sandplay (Jocul cu nisip) a Dorei Kalff si este bazata pe fundamentele teoretice ale lui C.G. Jung. Este conceputa special pentru situatii de urgenta, dezastre si pentru interventii mai largi in comunitati vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Scopul sau este sa ajute copiii sa isi activeze procesul de autoreglare psihica recurgand la propriul lor potential creativ.

Sandwork Expresiv® (lucrul expresiv cu nisip) se realizeaza in grup, pornind de la existenta unui spatiu liber si protejat in care fiecare copil creaza o scena intr-o cutie cu nisip utilizand miniaturi, in prezenta unui adult care acompaniaza empatic, fara cuvinte, jocul acestuia. Sesiunile de sandwork dureaza aproximativ o ora. Principalele elemente sunt: un grup de voluntari care au rolul de a proteja si contine, fiecare acompaniind un copil, o cutie cu nisip usor umed pentru fiecare copil si figurine de jucarii sau miniaturi care sa le permita sa reprezinte in nisip o lume micuta.

 

invitatie2invitatie4

Copiii care au participat la procese de Lucrul expresiv cu nisip (Sandwork Expresiv®) au inregistrat schimbari semnificative, printre care:

  • Diminuare a nivelului de agresivitate si/sau anxietate
  • O relatie mai buna cu ei insisi: imagine de sine mai buna, incredere, creativitate, perseverenta
  • O mai buna relatie cu ceilalti: comunicare mai buna, empatie, expresie a emotiilor, autoafirmare
  • Progrese in procesele cognitive: atentie mai buna, concentrare, motivatie, capacitate de invatare mai buna.

Dorim sa va invitam sa participati la procesul de formare a voluntarilor in aceasta metoda care va dura incepand cu data de 13 ianuarie 2016 pana la data de 20 aprilie, In Bucuresti, cu copii in situatii vulnerabile aflati in grija atenta a SOS Satele Copiilor Bucuresti.

Procesul formativ va consta in 16 de ore de formare, teoretica si practica, care vor avea loc in weekendul 9-10 ianuarie.

Aceasta formare nu implica niciun cost, insa necesita ca dumneavoastra sa aveti disponibilitatea de a parcurge formarea initiala si de a va dedica saptamanal cate o ora, timp de 4 luni de lucru cu copiii, si periodic sa participati la grupurile de suport, dupa care veti putea opta pentru a continua cu inca un proces pentru a putea fi certificati ca facilitator/voluntar al IAES (International Association for Expressive Sandwork – IAES,  www.sandwork.org).

 

In continuare va prezentam programul cu datele la care vor avea loc modulele formative si intalnirile de lucru cu copiii:

  • Formare initiala: 9-10 ianuarie 2016
  • Lucrul expresiv cu copii: (2 ore in de la 14 la 16 in fiecare zi de miercuri, incepand cu 13 ianuarie 2016
  • Incheierea proiectului 20 aprilie 2016

 

Pentru a confirma alegereadumneavoastra de a participa la formarea ca voluntar in Lucrul expresiv cu nisip, este necesar sa ne trimiteti CVul dumneavoastra si o scrisoare de motivatie pana pe data de 15 decembrie 2015 pe adresa electronica office@solmentis.ro si sa fiti prezenti la un interviu cu trainerii responsabili de proiect pe data de 18 decembrie 2015

Inainte de a incepe procesul de formare vi se va pune la dispozitie un material teoretic pentru lectura, referitor la aceasta metoda.

Pentru orice intrebari, va rugam sa ne contactati la nr de tel  0721348574 sau adresa de email office@solmentis.ro

Speram sa va avem alaturi si asteptam raspunsurile dumneavoastra.