ASOCIATIA SOL MENTIS

organizeaza actiuni cu caracter educational

16 / 06 / 2014    14:00
Lansare manual “Invatand sa Traim Impreuna”
Loading Map....

Lansare manual “Invatand sa Traim Impreuna”

Institutul Cultural Roman
Aleea Alexandru nr. 38, , Bucuresti

Institutul Cultural Roman Bucuresti – 16.06.2014

2d14d5_0be42c1fa3ed4d3c83b4c7555edfed05

Asociatia Sol Mentis, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si Arigatou International, au lansat versiunea in limba romana a manualului “Invatand sa Traim Impreuna” si au oferit informatii suplimentare privind dezvoltarea si implementarea programului cu acelasi nume in Romania.

 

Printre invitații care au oferit aceste detalii se numără:

– Maria Lucia Uribe Torres – Director Arigatou International Geneva

– Laura Molnar – Coordonator Program “Învăţând să Trăim Împreună”, – Asociația Sol

Mentis

– Lucreția Băluță – Coordonator Național al Școlilor Asociate UNESCO

– Gabriela Bărbulescu – Profesor metodist Casa Corpului Didactic București

– Daniela Stoicescu – Director Școala “Aletheea”

 

In ultimii 12 ani, manualul a fost folosit cu succes pe cinci continente, in peste 30 de tari. El a fost testat in diferite contexte religioase si culturale, dovedindu-si relevanta atat la nivel national, cat si local. A fost propus ca model pentru dezvoltarea curriculelor scolare si recomandat ca model de bune practici de catre specialistii in domeniu.

 

Programul “Invatand sa Traim Impreuna”, dezvoltat pe baza manualului, este implementat in Romania de catre Asociatia Sol Mentis, atat prin cursuri de formare continua pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar – acreditate de Ministerul Educatiei Nationale, cat si prin workshop-uri de educatie etica in scoli, pentru elevi.

2d14d5_27f166cc0c454b11bc7cb4adbe008cf0

Estimam ca in urmatorii doi ani mai multe sute de profesori vor beneficia de cursurile de formare si vor incepe sa implementeze componente ale programului in scoli. Citeva mii de elevi vor beneficia de asemenea direct de workshop-uri organizate de facilitatorii Sol Mentis in scoli. Pe termen lung, ne dorim ca programul sa devina un proiect semnificativ si permanent de educatie non-formala, implementat la nivel national”, a declarat Laura Molnar, coordonator al programului  Invatand sa Traim Impreuna in cadrul Sol Mentis.

 

Traim intr-o societate complexa, cu valori aflate in conflict si adevaruri relative. Dorim ca programul sa contribuie la o educatie de calitate in Romania, care dezvolta gandirea critica, relatiile responsabile si tolerante cu oamenii si cu mediul inconjurător, capacitatea de a lua decizii pe baza unui sistem de valori etice”, a adaugat Molnar.

 

La evenimentul de lansare al manualului au participat invitati din media, reprezentanti ai Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO , ai Ministerului Invatamantului, ai Casei Corpului Didactic, cadre didactice, reprezentanti ai ONG-urilor si ai asociatiilor etnice. In cadrul evenimentului au fost prezentate detalii legate de manual, de organizatiile implicate in dezvoltarea si implementarea acestuia, si de impactul initial al programului in scolile din Romania.

Rezervări

Nu se mai pot face rezervari.