ASOCIATIA SOL MENTIS

organizeaza actiuni cu caracter educational

12 / 06 / 2014    19:00
Loading Map....

Mitul cresterii nelimitate. Conferinta sustinuta de psihanalistul Luigi Zoja

Universitatea Spiru Haret
str. Ion Ghica, nr. 13, Bucuresti

La Sol Mentis ne propunem sa facem educatie cu suflet si dorim sa facem acest lucru prin intemediul programelor noastre de educatie etica, educatie parentala si suport emotional.

 

Pentru a demonstra un comportament etic, este nevoie sa ne cunoastem bine intentiile, motivatiile, iar pentru aceasta este necesar sa ne uitam in interiorul nostru, la resursele si limitele cu care ne-am nascut. Nu am putea  aduce o schimbare pozitiva in societate daca nu am reusi sa ne cunoastem, sa ne transformam din interior. Aceasta este misiunea noastra: sa punem suflet in educatie si sa incurajam copiii, tinerii, educatorii sa se cunoasca pe ei insisi pentru a putea intelege si apoi schimba lumea din jur.

 

Lugi Zoja, in cartea sa Istoria arogantei ne reaminteste care a fost sensul initial al educatiei. Paideia (educatia) nu se limita la invatatura celor tineri; se referea la dezvoltarea umana la toate varstele si in toate imprejurarile; nu era in niciun caz limitata la transmiterea unor cunostinte deja dobandite si clasificate. Era preocupata de descoperirea si exploatarea zestrei depozitate in om de catre natura, ca niste seminte care nu se transforma in plante si fructe daca nu sunt cultivate corespunzator.

 

Programele Sol Mentis isi propun sa reia traditia educatiei in sensul paideia. Ne dorim sa ajutam copiii sa devina ceea ce sunt activandu-si resursele cu care s-au nascut prin proiecte Sandwork (Lucru expresiv cu nisip). Sustinem parintii sa inteleaga care sunt nevoile de educatie ale copiilor pentru ca resursele acestora sa rodeasca. Prin programul de educatie etica incurajam tinerii si pe educatorii lor sa reflecteze asupra propriului  comportament si sa gaseasca in ei insisi sursa eticii.

 

In cadrul programului de Educatie Etica avem onoarea de a-l avea ca invitat pe psihanalistul jungian Luigi Zoja, autorul unei lucrari despre etica si  presedintele Comisiei Internationale de Etica al Asociatiei Internationale de Psihologie Analitica.

 

La conferinta cu tema Mitul cresterii nelimitate, vom avea ocazia sa facem o calatorie istorica in trecut si sa aflam despre etica si moralitatea popoarelor antice si primitive. Vom asculta o fina analiza psihologica a originii eticii, dar ne vom confrunta si cu propia lipsa de masura atat de caracteristica actualei societati de consum. Vom avea ocazia sa reflectam la limitele expansiunii si la sentimentele inconstiente de vinovatie pe care le avem pentru lipsa de masura.

 

Avem astfel onoarea de a va prezenta un specialist recunoscut pe plan international si de a va invita la o reflectie personala asupra motivatiei cresterii nelimitate si asupra limitelor pe care natura le impune oricarei dezvoltari in exces.

 

Va asteptam joi, 12 iunie, orele 19, in Sala Studio a Universitatii Spiru Haret, str Ion Ghica nr 13. Intrarea este libera. Organizatori: Editura Herald, Fundatia Romania de Maine (Universitatea Spiru Haret) si Asociatia Sol Mentis.

Rezervări

Nu se mai pot face rezervari.