ASOCIATIA SOL MENTIS

organizeaza actiuni cu caracter educational

20 / 11 / 2014    13:00
O lume fara violenta impotriva copiilor

O lume fara violenta impotriva copiilor

„O lume fara violenta impotriva copiilor”
Data de 20 noiembrie marcheaza Ziua
Internationala a Drepturilor Copilului iar la Sol Mentis celebram si Ziua Mondiala de Rugaciune si Actiune pentru Copii – o zi de constientizare si chemare la actiune pentru bunastarea copiilor din intreaga lume.

Ne alaturam astfel initiativei Arigatou International – New York, aducand impreuna ONG-uri si alte institutii de educatie sau protectie a copilului in eforturile noastre de a promova si sensibiliza opinia publica cu privire la drepturile copiilor si protejarea demnitatii acestora.

Studiile efectuate in ultimii ani plaseaza Romania pe primele locuri din Europa in ceea priveste violenta in scoli, de aceea in cadrul programului nostru de educatie etica au avut loc o serie de activitati si workshop-uri sub titulatura „O lume fara violenta impotriva copiilor”.
Activitatile s-au desfasurat in scolile care implementeaza deja programul de educatie etica „Invatand sa Traim Impreuna”.

Luna aceasta au avut loc workshopuri in 10 scoli din Bucuresti in cadrul carora copiii au constientizat care pot fi formele de violenta (violenta fizica – impinsul, lovitul si violenta verbala – jignirile si poreclele, violenta emotionala – intimidarea, ironizarea sau santajul) si au invatat si exersat alternative non violente de solutionare a conflictelor cum ar fi sa identifice si sa isi exprime si impartaseasca propriile emotii si nevoi, sa se asculte unii pe altii in mod empatic, sa propuna solutii care tin cont de nevoile tuturor. La finalul workshop-urilor s-au organizat concursuri de eseuri si pictura, prin care copiii au transmis mesajele lor impotriva violentei.

In perioada 19-23 noiembrie, la Targul International GAUDEAMUS Carte de Invatatura, la standul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, vor fi expuse lucrarile copiilor implicati in aceste activitati.

In cadrul aceleiasi initiative, joi, 20 noiembrie intre orele 13.00 si 15.00 va avea loc un eveniment gazduit de Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant” unde copiii, din 4 centre afiliate sau partenere ale Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului sector 6, isi vor expune lucrarile in care au zugravit cum arata pentru ei o lume ideala – lumea fara violenta.

Vineri, 21 noiembrie, intre orele 11.00 si 12.00 la standul CN UNESCO din cadrul Targului International de carte Gaudeamus va avea loc o prezentare a Programului „Invatand sa Traim Impreuna” asa cum a fost implementat pana in prezent in scolile din Romania de catre Asociatia Sol Mentis in parteneriat cu CN UNESCO.

La eveniment vor vorbi cadrele didactice direct implicate in programul de educatie etica „Invatand sa Traimp Impreuna” despre motivatia lor de a implementa acest program si despre rezultatele pe care le asteapta.